aviva header

Danskleding 100x75 (02778)Dansen is te vergelijken met het beoefenen van een sport: je levert een flinke lichamelijke inspanning.

Vanzelfsprekend zul je daar met je kleding en schoenen rekening mee moeten houden.
Wat kun je het beste aandoen?

 

 

Het prettigst dans je in luchtige, vocht opnemende kleding waarin je vrij kunt bewegen zoals een T-shirt, poloshirt of sweatshirt en een soepele (jazz)broek of een wijde (wikkel)rok.

Omdat we ons tijdens het dansen nogal inspannen, maken we het in de zaal niet te warm en laten we via open ramen frisse lucht binnen. Eventueel vul je daarom je danskleding aan met een trui, vest of beenwarmers. Wordt het te warm dan kunnen die uit. Wil je in de pauze geen kou vatten dan sla je weer wat om. 

Om het dansen voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken spreekt het vanzelf dat je fris en in schone kleding naar het dansen komt. Gebruik zonodig deodorant en wissel zonodig in de pauze van shirt. Een handdoek is ook geen overbodige luxe.

Het meest geschikte schoeisel zijn soepele, maar steungevende schoenen met een kleine hak, zoals bijvoorbeeld karaktèreschoenen, sneakers of danslaarzen. Speciale dansschoenen zijn o.a. te koop bij Nevofoon.

 

N.B. Een en ander geldt voor recreatieve groepslessen, bals, workshops e.d.. Bij eventuele optredens worden meestal folkloristische kostuums gedragen.